Stal de Wijhoeve

                           SDW MiniaturesDekvoorwaarden

  • Er wordt niet met de hengsten gereisd, op afspraak kunt u uw merrie brengen om te laten dekken.
  • Merries die aangeboden worden voor een dekking dienen in goede gezondheid te verkeren met daarbij een geldig inentingsbewijs(paspoort) en tijdig te zijn ontwormd. Het paspoort of een kopie hiervan dient bij het brengen van de merrie overhandigd te worden.
  • Eigenaar van de merrie verklaart dat de merrie in goede gezondheid verkeert. Stal de Wijhoeve behoudt zich het recht voor om een merrie te weigeren.
  • Wanneer de merrie het vruchtje voortijdig verliest of gust blijkt, mag de merrie gratis opnieuw gedekt worden. Alleen het verblijf en de dekbon worden dan in rekening gebracht.
  • Deze “herdekking” is 1 jaar geldig voor alleen de betreffende merrie. Bij verkoop van de betreffende merrie vervalt deze regeling. Wanneer de merrie dit tweede seizoen wederom niet drachtig wordt van de herdekking, vervallen de garanties. Dekgeld wordt niet geretourneerd.


  • Kosten van veterinaire begeleiding die ten aanzien van de merrie worden gemaakt tijdens haar verblijf bij Stal de Wijhoeve, zoals bijvoorbeeld het scannen van de merrie, zijn voor rekening van de eigenaar van de merrie.
  • In geval van ziekte of ongeval van de merrie en/of het eventuele veulen dat zij aan de voet heeft, heeft Stal de Wijhoeve het recht om de hulp in te roepen van een dierenarts. Deze eventuele onkosten komen voor rekening van de merrie eigenaar.


Het dekgeld voor JJ bedraagt:

AMHR                     550 euro

AMHR & ASPC      850 euro 


Het dekgeld voor Cellini bedraagt: 


AMHR:  € 850
AMHA / ASPC € 1000Het dekgeld is inclusief 1 week verblijf van de merrie in de wei/paddock of stal. 
Blijkt uw merrie na de eerste dekcyclus niet drachtig te zijn, mag zij uiteraard bij de volgende hengstigheid weer terug komen om opnieuw gedekt te worden. Dit wordt maximaal 3 x gedaan in een dekseizoen. 

Verblijf van de merrie als ze niet hengstig is kost dit 5 euro per dag, 7,50 eur0 per dag als de merrie een veulen aan de voet heeft. Dit betreft ook de breng en ophaaldag. 

Bellen